I BLICKFÅNGET

Några utvalda pärlor från Västervik


Paddla Kajak

Besök Hasselö & Slädö

Klättring

Om Västervik

Västervik i Småland har blivit utsedd till årets sommarstad 2020 i den populära årliga undersökningen, gjord av reseguiden.

Upplev Västerviks nästan 5000 skärgårdsöar, kobbar och skär beläget nästan mittemellan Kalmar stad och Norrköping. Med en härlig stadskärna och vacker natur så kommer du garanterat trivas i Västervik.

Västervik är även hem till flertalet kända namn så som Björn Ulvaeus, Stefan Edberg, Ellen Key och Alice Babs som alla är uppväxta här. Här arrangeras också den kända Visfestivalen varje år sedan 1966 och lockar årligen tusentals besökare och där artister som Cornelis Vreeswijk har spelat flertalet gånger.

Denna Stad i nordöstra hörnet av Småland är helt klart värt ett besök.

Aktiviteter i Västervik

Klättring

1,5-55 km från centrum
Sport
60-3100 kr

Ett av de mest omtalade boulderingområdena i Europa är Västervik, vid Sveriges östkust. En tre timmars bilresa söder om Stockholm finns en stor samling av granitblock granitblock som strötts över ett landskap med fantastiska Läs mer…

Hasselö & Slädö

8 km från centrum
Familj, Bad, Sport
55 –900 kr

Bara en skärgårdsbåt från Västerviks stadskärna, Västervik Resort eller Gränsö hittar ni en ö full av äventyr för hela familjen. Här hittar ni det mesta för familjen, allt från strandliv till minigolf, caféer och restauranger. Läs mer…

Paddla Kajak

0-7,5 km från centrum
Sport
250-2100 kr

Upplev Västerviks härliga skärgård och dess 5000 öar på ett annorlunda sätt med Kajak på under 30 minuter. Känslan att glida på det spegelblanka vattnet mot horisonten är helt klart svårslagen. Läs mer…

Restauranger i Västervik

Smugglaren

Restaurang Smugglaren ligger i ett gammalt båthus på Smugglargränd 1 precis intill den populära gatan Strandvägen intill Västerviks hamn. Menyn består till stor del utav traditionella svenska rätter tillredda av lokala råvaror och där valet av kött och fisk sker utefter säsong.

Restaurang Smugglaren    Smugglaregränd 1, 593 33 Västervik

Guldkant

Restaurang Guldkant är en av Västerviks mysigaste restauranger med härlig atmosfär som även blivit rekommenderad av krogguiden White Guide. Guldkant är inte bara en restaurang med en välkomponerad meny med signaturrätter som schnitzel, specialpizzor och moules frites, utan även en bar och en deli med fokus på sushi och poké bowls. Helt klart värt ett besök (eller två)!

Restaurang Guldkant    Grönsakstorget 6, 593 33 Västervik

Idö Skärgårdskrog

Idö Skärgårdskrog är en säsongsrestaurang belägen i Tjust skärgård. Här kan du beställa en riktig skärgårdslunch med traditionella rätter eller varför inte en beställa en nyfångad fisk till middag? Njut av den vackra havsutsikten och avsluta måltiden med ett svalkande dopp.

Idö Skärgårdskrog    IDÖ 12, 593 93 Västervik

Slottsholmen

Restaurang Slottsholmen är en mycket trevlig restaurang belägen i centrala Västervik med fantastisk utsikt över havet. Restaurangen är skapad av Björn Ulvaeus och rätterna på menyn har  en koppling till hans barndom och uppväxt i just Västervik. Här hängmörar de det lokalproducerade köttet, serverar maten direkt till båten vid gästhamnen och erbjuder fantastiska viner som med fördel intas med vänner i deras chambre séparée om man inte vill sitta på den fina uteserveringen. Restaurangen har även blivit omnämnd i krogguiden White Guide.

Restaurang Slottsholmen    Slottsholmsvägen 10, 593 38 Västervik

Boende i Västervik

Gränsö Slott Hotell & SPA

Precis vid havet finns Gränsö Slott. Här hittar du ett lyxigt spa, härliga omgivningar, en privat strand och en omtalad restaurang. Är du ute efter en aktiv vistelse så ligger aktiviteter inte långt utanför dörren då hotellet är beläget i ett naturreservat .

Best Western Plus Stadshotell

Bara hundra meter från havet och strandpromenaden har vi Stadshotellet signerat Best Western. Här finns bekvämligheter så som spa och relaxavdelning, gym, en god frukostbuffé samt en restaurang med ett helt eget koncept Black Rock Grill.

Västervik Resort

Västervik Resort är den 5-stjärniga campingen där du hittar allt på ett och samma ställe. Du väljer själv om du vill bo i Husvagn, Husbil, Tält, Stuga, Villavagn eller kanske till och med lägenhet? Du bjuds på kvällsshower, närhet till strand och aktiviteter för alla åldrar.

Hotell Slottsholmen

Här väljer om du vill bo i hotellrum eller i svit, alla belägna på vatten och med härliga utsikter. Alla rum har balkong eller uteplats där du kan sitta och njuta av det härliga skärgårdslivet utanför. På hotellet hittar du även Restaurang Slottsholmen där lokala råvaror står i fokus.

Resa till Västervik

Till Västervik reser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Flyg till Västervik

Önskar man flyga till Västervik så rekommenderas någon av flygplatserna Linköping City Airport eller Norrköping Flygplats som båda ligger c:a 1 timme och 30 minuter från centrala Västervik även Kalmar Öland Airport ligger c:a 1 timme och 30 minuter från Västervik.

För taxi från flygplatsen och inom Västervik rekommenderas Västerviks taxis systerbolag Westerviks Kurir 0490 – 373 00. Taxi från flygplatserna till och från Västervik körs för fasta priser.

Hyrbil Västervik

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Hertz och fler återfinns i ankomsthallarna på respektive flygplats. För biluthyrning i närheten av Västervik finns flertalet kända biluthyrare runtom innerstan men även i utkanten av Västervik.

Tåg till Västervik

Västervik är anslutet till SJ’s regionala tåg via Tjustbanan som går mellan Västervik och Linköping. Tåg från exempelvis Stockholm kräver åtminstone ett byte i Linköping C beroende när på dygnet du väljer att åka, resan tar normalt runt 4 timmar från Stockholm. Priser och biljetter hittas via SJ.

Bil till Västervik

Att resa med bil till Västervik är ett bekvämt transportalternativ. Att köra från Stockholm till Västervik tar ca 3 timmar (278 km). Ta E4 hela vägen till Norrköping där du byter till E22 som du håller du kvar på i princip hela vägen fram till Västervik. Det finns gott om parkeringsplatser runtom och i Västervik, många av de avgiftsfria parkeringarna är dock max 1 timme men i vissa delar och vissa dagar parkerar du gratis, se till att läsa skyltarna.

Utforska fler destinationer