Stora Karlsö

Information

30 min båt från Klintehamn
Dagsutflykt
0-795kr

Stora Karlsö

Hitta hit

Stora Karlsö

Stora Karlsö är en ö belägen ca 30 min från Gotlands kust och erbjuder en helt oförglömlig naturupplevelse. Ta båten från Klintehamn och kliv av i en annan värld för en unik dagstur. När du kliver av båten kommer du välkomnas av öns tillsynsman. På ön vandrar man sedan tillsammans med en guide som visar öns främsta sevärdheter och berättar om öns natur och historia. Rundvandringen tar ca 2,5 tim och avslutas med fördel med en lunch på öns egna fantastiska restaurang med slående vyer.

Hit kommer man dels för att uppleva det rika fågellivet, skåda stenåldersgrottor och insupa öns historia men framförallt även för att njuta av stranden och kalkstensklipporna.

För den som vill stanna kvar lite längre på ön så går det fint då man kan övernatta på ön och få uppleva lugnet efter att sista båten har åkt.

Här finns ett vandrarhem som för några år sedan blivit utsedd till Årets vandrarhem,  Strandhuset som ligger precis intill stranden och Fyrbyn där man kan bo i fyren eller i de gamla fyrvaktabostäderna.