Siggesta Gård

Siggesta Gård är en herrgård med restaurang, hotell och en mängd aktiviteter som ligger på landsbygden i Värmdö. Hit kommer man antingen för en helspäckad dagsutflykt eller för en weekendresa eller staycation med hela familjen.

Till Siggesta Gård tar man sig enklast med bil då man följer väg 222 mot Värmdö. Räkna med att det tar ca 40 min från centrala Stockholm (37 km). Det går även att resa hit kommunalt och då får man ta buss 437 eller 439 och kliva av på hållplatsen ”Siggesta”.

Aktiviteter i Siggesta gård

I Siggesta finns det onekligen en mängd aktiviteter för hela familjen och man kan enkelt spendera en heldag här. Om man vill prova på flera aktiviteter går det att köpa ett aktivitetsband. Läs mer om aktiviteterna nedan:

Minigolf

Denna fantastisk fina äventyrsbana/ minigolfbana på 18-hål är verkligen unik. Banan, som heter Värmdö Runt, representerar nämligen byggnadsminiatyrer eller föremål från Värmdö. Varje hål har två vägar att välja mellan – en lättare för barn och en lite svårare som de vuxna kan ta. En aktivitet som passar både de stora som små.

Fotbollsgolf

Fotbollsgolf är som det låter en kombination av fotboll och golf. Här gäller det att på så få sparkar som möjligt få in bollen i hålet vid flaggan. På Siggesta finns det två 9-håls banor med olika hinder och med banor som har både långa och korta hål. På vissa längre hål finns det två olika tee (utslagningsplatser) – en lätt och en lite svårare. Hålen är mellan ca 20m – 120m långa med olika svårighetsgrader och banorna är faktiskt ritade och byggda utav några av Sveriges bästa golfbaneläggare – allt för att skapa den ultimata utmaningen.

Discgolf

Discgolf eller frisbeegolf som det även kallas, är en sport som går ut på att kasta frisbeen mot ett mål där reglerna och räknesättet är likt de regler som finns inom golf. Målen i discgolf består utav en metallställning med en korg och kedjor som fångar upp frisbeen (discen). Det gäller alltså gå utmed banans hål och nå disckorgen med så få kast som möjligt. Detta är en solklar aktivitet för hela familjen!

Skogshinderbana

Mitt i skogen återfinner ni denna roliga skogshinderbana som är uppbyggd med olika aktiviteter och svårighetsnivåer med både enklare och svårare utmaningar som passar alla åldrar. Här får barnen minst sagt öva på balansen då utmaningarna består bland annat av att klättra i nät, balansera på linor och gå över ostadiga stockar.

Alpackamatning

Välkomna ut på landet och till dessa supersöta och fina djur. Tillsammans med personalen på plats kan man hjälpa till och mata de fina alpackorna. Detta är en otroligt uppskattad aktivitet bland barnen.

Övriga Aktiviteter

Utöver de ovannämnda aktiviteterna så erbjuder Siggesta Gård ännu fler äventyr. Notera att alla inte kostar och alla ingår inte heller i aktivitetsbandet.

Djuren på Siggesta Gård

På Siggesta bor det höns, getter, hästar och alpackor som man kan besöka året runt och har man tur kan man få titta på under djurens matningsrunda som sker under vissa dagar i veckan.

Vandring

Utöver den mycket barnvänliga Träsktrollens stig finns flera fina vandringsleder som passerar Siggesta. Packa ryggsäcken med en picnic eller köp en vandringspåse att ta med från orangeriet innan ni ger er ut på tur. Längs med dessa stigar kommer ni passera både vikingagravar, djur och träsktroll.

Träsktrollens stig

På Träsktrollens barnstig hittar man gårdens troll. Denna stig passar utmärkt för mindre barn då den leder er genom en sagovärld. Här kan man även lämna in sin napp till det vaktande insamlingstrollet. Packa ryggsäcken med lite fika och slå er ned längs vägen för en liten paus.

Stand Up Paddleboard (SUP)

Intill Siggesta finns en naturstrand där man kan paddla SUP. Brädan hyrs i receptionen och betalas per timme.

Mountainbike

Med startpunkt från Siggesta finns det nu fem olika mountainbikebanor som är olika svåra och olika långa. Tillgången till banorna är gratis men i dagsläget behöver man dessvärre ha med sig en egen cykel. De hoppas däremot kunna hyra ut mountainbikes i receptionen inom en mycket snar framtid.

Klicka här om du vill läsa mer om mountainbiking i Sverige.

Ponnyridning

Ponnyridningen är väldigt populär aktivitet bland de mindre barnen. Här får barnen själva rida och följa med på en ledarledd tur.

Restaurang och Hotell

Restaurang

På Siggesta finns det några smakupplevelser för alla. Menyn står till stor del av närproducerade råvaror med en tydlig hint av gårdskänsla. Hållbarhet är viktigt i Siggesta och därmed speglas det även i maten. Utöver nära samarbeten med lokala producenter så Siggesta mål att bli självförsörjande på grönsaker tack vare deras Köksträdgård. På vardagar serveras dagens lunch med olika variationer och på helgerna är det brunch som gäller. Givetvis finns det även fika eller take out rätter tillgängligt från Orangeriet och Siggesta DELI. På fredagar och lördagar serveras även middag med en modern och rustik matlagning.

Hotell

Med tanke på allt som finns att göra runtom och på Siggesta kan det vara värt att kunna övernatta och ta det lite lugnt efter en helspäckad dag. Här sover man i väldigt moderna, lantliga och fräscha rum. Känslan av att bo på landet förstärks tydligt om man väljer att bo i ett av de sex fristående husen med tillhörande trädgård. Det är inte svårt att förstå att Siggesta kallar hotellet för ”Ett Boutique Hotell med själ”.