Piteå

Upplev härliga Piteå!

Om Piteå

Piteå är en gammal hamnstad belägen i Norrbotten och är Sveriges 58:e största tätort. Staden är känd för sin dialekt, Pitemål och även för dess nationalrätt, Pitepalt. Hit reser många under sommaren för att uppleva det härliga strandlivet, utforska skogen, besöka skärgården och för att få uppleva det häftiga fenomenet Midnattssolen – den period då solen aldrig går ner.

Piteå har onekligen mycket att erbjuda med dess varierande natur, goda mat, stora aktivitetsutbud och evenemangsrika säsonger med det årliga Piteå Summer Games, dragracingtävlingen Midnight Sun International, festivalen Piteå Dansar och Ler, och mycket mer.

Restauranger i Piteå

Restaurang Tage

Restaurang Tage är belägen på 13:e våningen i det berömda KUST Hotell & SPA i centrala Piteå. Här serveras grillade rätter med lokala råvaror utvalda efter säsong. Restaurang Tage har även fått en utmärkelse av krogguiden White Guide som har klassificerad restaurangen med Mycket God Klass.

Restaurang Tage    Hamngatan 60, 941 32 Piteå

Ångbryggeriet Kök & Bar

Restaurang Ångbryggeriet är beläget i centrala Piteå och är en modern restaurang som serverar klassiska rätter tillagade med hög kvalité. Här finns ett brett utbud av både mat och vin med ett urval av både à la carte och tre-rätters middag.

Ångbryggeriet Kök & Bar    Bryggargatan 14, 941 63 Piteå

Västra Kajen Skeppscafé

Västra Kajen är en camping och gästhamn i Piteå som även driver detta mysiga café med marina inslag. Här kan man avnjuta en god sallad eller macka till lunch sittandes på kajen eller varför inte en fika eller glass under högsommaren.

Västra Kajen Skeppscafé    Sjöbodegränd 19, 941 38 Piteå

Cut & Slice Pizza by Nodo

Piteås bästa pizza hittar man på Cut & Slice Pizza på Rådhustorget. Här bakas pizzorna med surdeg och toppas med färska italienska råvaror.

Cut & Slice Pizza by Nodo    Kyrkbrogatan 9, 941 31 Piteå

Boende i Piteå

KUST Hotell & SPA

KUST Hotell & SPA är ett 4-stjärnigt hotell och är norra Sveriges nyaste designhotell. Här finner man ett förstklassigt SPA med bastu, lounge och utomhuspool samt restaurangen Tage som är belägen på 13:e våningen. Hotellets inredning och atmosfär är modern med inslag och detaljer från den Lappländska naturen.

Piteå Stadshotell

Piteå Stadshotell ligger i centrala Piteå och är ett 4-stjärnigt hotell. Hotellet byggdes 1906 och man välkomnas av en unik charm så fort man kliver genom entrén. Utöver gym och relaxområde finner man även den italienska restaurangen Fiore som serverar italienska delikatesser.

Pite Havsbad

Pite Havsbad är den berömda 5-stjärniga camping och hotellresorten. Här erbjuds en mängd olika boendeformer såsom hotell, stugor och campingtomter för husbilar och tält. Här finns även ett stort aktivitetsutbud som passar hela familjen och destinationen är helt klart en sommarfavorit för barnfamiljer.

Pensionatet

Pensionatet i Piteå är ett riktigt hemtrevligt  och gemytligt pensionat. Här finns inte bara ett unikt Bed and Breakfast utan även en pizzeria, ett fik och en butik. Pensionatet ligger ca 2 km från Piteås busstation och erbjuder en härlig utsikt över staden.

Resa till Piteå

Till Piteå reser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Flyg till Piteå

Flyg till Piteå är från stora delar av Sverige det snabbaste transportmedlet. Flyg från Stockholm till Luleå Airport tar ca 1 timme och 15 minuter. För transport med buss från flygplatsen till Piteå Centrum krävs ett byte i Luleå Centrum och hela resan tar c:a 2 timmar. Biljetter köps i Quickomaten utanför terminalen, det går även att betala med kort på bussen. För taxi rekommenderas Flygtaxi. Beroende på om du vill ha en egen taxi eller delad så kommer priserna att variera.

Hyrbil Piteå

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Budget, Mabi och Hertz återfinns på Parkering P2. För biluthyrning i Piteå stad finns flertalet hyrbilskontor så som Hertz och Mabi, men även flertalet bensinstationer som också erbjuder biluthyrning.

Tåg till Piteå

Ta tåget till Älvsbyn Station där du sedan byter till anslutande buss och välj mellan reguljärt tåg eller nattåg. Priser och biljetter köps via SJ.

Bil till Piteå

För bilisten finns det fina vägar genom Sverige vilket är ett trevligt sätt att få uppleva vårt vackra avlånga land. Att resa till Pitå med bil är ett bekvämt transportsätt då man har möjlighet att stanna till på flertal sevärda platser längs rutten. Planera körningen i förväg då avstånden kan vara långa mellan bensinmackar, rastplatser, mm. Att köra från Stockholm till Piteå tar ca 9,5 timmar.

Utforska fler destinationer