Öland

Upplev fantastiska Öland!

Om Öland

Sveriges minsta landskap men ändå Sveriges näst största ö, 13 mil långt och 2 mil brett. Trots sin storlek har Öland mycket att bjuda på och klassas verkligen som ett av sommarens absolut bästa resmål. Med sin kala natur och milslånga stränder samt småstadskänsla i alla samhällen så finns det något här för alla.

Mest känt är Öland nog för sina hundratals väderkvarnar eller de södra delarna av Öland som klassas som världsarv. Det är lätt att ta sig till Öland vilket gör det extra populärt, du tar dig enkelt runt på ön med buss, bil eller cykel, eller varför inte paddla kajak längs med kusterna. Här hittar du även det omåttligt populära Böda Sand Camping och även Ölands Djurpark. Passa på att spendera din hemester på Öland!

Restauranger på Öland

Böda Fisk – Rökeri & Restaurang

Hos Böda Fisk – Rökeri & Restaurang så har ni alla dessa delar samlat på ett ställe. Ska du själv laga till en fisk på grillen, göra en härlig knäckemacka med rökt böckling eller om du vill bli serverad mat så hittar du det här. Restaurangen serverar dock inte bara fisk, utan du kan även avnjuta olika kötträtter och härligt tillagat lamm.

Böda Fisk – Rökeri & Restaurang    Hamnen, Böda

Lammet & Grisen

Lammet & Grisens koncept att servera helstekt lamm och gris har blivit vida populärt. Detta serveras tableside och är helt fantastiskt. Välj mellan olika varma eller kalla tillbehör tillagade av svenska och lokala råvaror. Självklart så finns även vegetariska och vegansk version av konceptet.

Lammet & Grisen    Hornvägen 35, 387 72 Löttorp

Restaurang Dockside

I Borgholms Hamn hittar ni Restaurang Dockside, beläget i Strand Hotell. Här serveras frukost, lunch och middag, eller varför inte bara komma in för en drink i solnedgången. Välj mellan att sitta under bar himmel eller i restaurangen som även den bjuder på utomhuskänsla. Här avnjuter ni härligt komponerade rätter i en underbar miljö.

Restaurang Dockside    Strand Hotell, Villagatan 4, Borgholm

Eco By Strandnära

Eco By StrandNära är det mest hållbara restaurangkonceptet. Konceptet är direkt från jord till bord vilket betyder att restaurangen samarbetar med de lokala ekologiska odlarna och där naturliga råvaror alltid är i fokus. Menyn sätts för dagen beroende på vilka råvaror som kommer in på morgonen från odlarna. StrandNäras servering är listad i White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.

Eco By StrandNära    Dansbanevägen 3, 380 62 Stora Frö

Boende på Öland

Böda Sand Camping

Det välkända Böda Camping erbjuder camping på en helt ny nivå. Här hittar du allt mellan himmel och jord. Beläget vid den 20 km långa Böda strand. Med äventyrspool, bastu, spa, golf, tennis, shower, lekland, simskola och andra aktiviteter finns här något för alla åldrar. Här bor ni i tält, stugor, husvagn eller strandvillor.

Hotell Borgholm

Mitt i centrala Borgholm finns Hotell Borgholm. Med stadspulsen utanför och lugnet på insidan har du det bästa av två världar. Med vackert inredda rum och en härlig frukost får ni en fantastisk start på dagen för att åka på utflykter eller bara stanna i den härliga småstaden och uppleva det Borgholm har att erbjuda.

Hotell Persnäs

Det lilla hotellet med stora upplevelser. Beläget i norra delen av Öland i den pittoreska byn Persnäs bjuds du på ett boutique hotell där du har nära till naturen, stranden men även landsbygden. Hotell Persnäs bjuder på en härlig pool och en fantastisk restaurang. Personalen bjuder dig gärna på deras bästa tips i närheten av hotellet så att ni på egen hand kan utforska vad Persnäs har att erbjuda.

Hotel Skansen

I centrala Färjestaden hittar ni Hotel Skansen som tillhandahåller 73 rum samt 6 sviter. Skäm bort dig på hotellets egna SPA med både bad och behandlingar. Här hittar ni både en utomhus- och en inomhuspool, bastu och jacuzzi. Beläget vid Ölandsbron så ligger det perfekt till för dagsutflykter både norrut och söderut.

Resa till Öland

Till Öland reser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Flyg till Öland

Flyg från Stockholm till Kalmar Öland Airport avgår varje dag året runt och sträckan Stockholm – Kalmar tar mellan 40 minuter till 1 timme. För transport med buss från flygplatsen till Borgolm Resecentrum går Kalmar länstrafik ungefär var 20:e minut. Resan tar c:a 1 timme och byte från buss 402 till buss 101 sker i Kalmar C eller Malmen. För taxi rekommenderas SverigeTaxi, 0480-44 44 44.

Hyrbil Öland

Hyrbilsföretag från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Mabi, Sixt och Hertz återfinns i ankomsthallen och hyrbilsparkeringen ligger c:a 100 meter från terminalen. För biluthyrning i Kalmar och Öland finns flertalet hyrbilskontor och bensinmackar som tillhandahåller biluthyrning.

Tåg till Öland

Ta tåget till Kalmar C och byt till buss över till Öland. Priser och biljetter köps via SJ.

Båt till Öland

Det finns två olika båtar man kan ta över till Öland, den ena utgår från Kalmar och den andra utgår från Oskarshamn. Båten Dessi avgår från Kalmar, Barkassbryggan och ankommer till Färjestaden, Södra hamnplan. Dessi tar ungefär 30 minuter och du kan ta med dig cykeln på färjan kostnadsfritt. En vuxenbiljett kostar 60 kr. Utgår man från Oskarshamn så tar man båten MS Solsund som avgår från Oskarshamn, Skeppsbron och ankommer till Byxelkroks hamn i norra Öland. Resan tar c:a 2 timmar och 20 minuter och möjlighet att ta med både bil och cykel finns, se priser och tider hos Ölandslinjen.

Bil till Öland

Ta bilen genom Sverige via Kalmar till härliga Öland eller via Oskarshamn och ta båten över till Byxelkrok på norra Öland och spara c:a 20 mils körning. Det finns mycket att se på Öland och bil är ett bra sätt att ta sig runt till alla härliga smultronställen.

Utforska fler destinationer