Karlstad

Besök härliga Karlstad!

Om Karlstad

Välkommen till staden med sol i sinnet! I Karlstad har du alltid nära till vatten, inte så konstigt då staden ligger där Sveriges längsta älv, Klarälven, möter Sveriges största sjö, Vänern. Här finns också gott om grönområden för dig som gillar att vandra, cykla eller bara njuta av en picknick i solen. Ett pulserande nattliv, mat från världens alla hörn och ett brett kulturutbud.

Karlstad är utsedd till landets femte bästa miljökommun och Karlstadsborna tar gärna bussen eller cykeln när dom ska ta sig någonstans. Karlstad blev den första staden i Sverige att utses till Fairtradehuvudstad och blev 2016 Årets Fairtrade City. Välkommen att uppleva Karlstads fantastiska entreprenörsanda, kultur, härliga restauranger och fantastiska vyer.

Restauranger i Karlstad

Sliperiet Gastronomi

Sliperiet bjuder på både kultur i form av en konsthall med utställningar av konstnärer från världens alla hörn likväl som lokala, men även fantastisk mat i Sliperiet Gastronomi. Här ligger fokus på att våga vara annorlunda, precis som Sliperiet i stort, detta visar sig i form av en restaurang som värdesätter kvalité, kunskap, råvaror och naturen. White guide har omnämnt Sliperiet som ”Mycket god klass”.

Sliperiet Gastronomi    Gamla landsvägen 6, 664 95 Borgvik

Cava 42

Välkomna in till Cava 42 för en avslappnad stämning och härlig atmosfär, självklart med fantastiskt god mat. Cava 42 är en boqueria och tapasbar beläget i de gamla verkstadslokalerna vid gjuteribacken. Maten här är tapasinspirerade med inslag från Danskarnas smörrebröd men även Värmländska rätter. Självklart är cava den dryck som står i fokus, men även annan dryck erbjuds.

Cava 42    Karlagatan 42, 652 23 Karlstad

Restaurang Emilia

Restaurang Emilia hittar ni i hotellet Best Western Gustaf Fröding. Här kan ni avnjuta frukost, lunch och middag. Middagen baseras på de fyra årstiderna och innehåller råvaror från dessa. Välj någon av rätterna från à la carte menyn så hjälper personalen mer än gärna till med ett fantastiskt vin som passar till just din komposition.

Restaurang Emilia    Höjdgatan 3, 654 68 Karlstad

Brasserie Winn

Beläget i Scadic Winn httar ni Brasseie Winn, en restaurang med upplevelser från världens alla hörn. Ta med kollegorna på en avslappnad After Work, avnjut en härlig lunchbuffé eller en mysig middag med dina närmaste. Här bjuds du på inspiration från Värmland med en europeisk touch och matens fokus ligger på lokala råvaror.

Brasserie Winn    Norra Strandgatan 9-11, 652 24 Karlstad

Boende i Karlstad

First Hotel River C

First Hotel River C, runt hörnet från Karlstad Congress Culture Center och bara några minuter från Östra Bron. Njut av en tillfredsställande måltid i hotellets egen restaurang eller släck törsten med din favoritdrink i hotellbaren.

First Camp Skutberget-Karlstad

Precis vid Vänern, erbjuder denna camping- och semesterby moderna, bekväma stugor med utmärkta möjligheter för friluftsliv. Här finns en barnklubb, mountainbikes, Segways att hyra och många andra aktiviteter för hela familjen.

Elite Stadshotellet Karlstad

Elite Stadshotellet Karlstad är centralt beläget i Karlstad, bara några minuter från Sandgrund Lars Lerin och Värmlands museum. Njut av bekvämligheter som bastu och träning. Ta en drink i baren eller en bit mat i hotellets restaurang.

Scandic Winn

Detta 4-stjärniga hotell ligger i centrum av Karlstad och grundades 1985. Det ligger nära Gamla Stonebridge. Hotellet har 2 restauranger, ett kafé och ett gym / gym. Samtliga 199 rum är utrustade med hårtork, byxpress och strykjärn.

Resa till Karlstad

Till Karlstad reser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Flyg till Karlstad

Vill du flyga till Karlstad gör du detta enklast genom att flyga till Karlstad Airport. För transport med buss från flygplatsen till Karlstad Centrum går flygbussen i anslutning till ankomsterna och köps minst 1 timme innan du landat i Karlstad. För taxi rekommenderas Flygtaxi, +46 8-120 920 00 och kostar c:a 360 kr till Karlstad Centrum.

Hyrbil Karlstad

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Sixt och Hertz återfinns i ankomsthallen. Flertalet uthyrningsfirmor finns runtom Karlstad, både hos de stora uthyrningsföretagen men även hos flertalet bensinmackar.

Tåg till Karlstad

Ta tåget hela vägen till Karlstad C. Priser och biljetter köps via SJ. Resan från Stockholm tar c:a 4 timmar och 30 minuter direkt.

Bil till Karlstad

Vill du ta bilen till Karlstad så ligger det beläget precis intill Vänern där det finns väldigt många natursköna vägar. Passa på att stanna till i någon av de närliggande städerna för en liten paus innan du kommer in till härliga Karlstad.

Utforska fler destinationer