Paddla kajak i Båstad

Information

0 – 65 km från centrum
Sport, Äventyr, Familj
200 – 600 kr

Hitta hit

Paddla kajak

Att paddla kajak är nog en av de bästa naturnära aktiviteterna där man dels aktiverar sig och får möjlighet att uppleva naturen på ett härligt och annorlunda sätt. Och Båstad bjuder verkligen på fantastiska miljöer att utforska.

I närheten av Båstad finns det en mängd bra utgångspunkter och uthyrningsbodar där man påbörja sitt äventyr. Intill Båstad Hamn finner ni aktivitetsanordnarna Stora Blå som bland annat hyr ut kajaker och anordnar diverse aktiviteter och äventyr. Från denna utgångspunkt kan man paddla vid Båstads kust, i Laholmsbukten, paddla ut till Torekov, Hovs Hallar eller Kattvik.

Ca 1 timme med bil från Båstad finner man Kullaberg. Kullaberg är en halvö som sträcker sig ut i Öresund och är känt för att vara ett riktigt aktivitetsfyllt område. Här återfinns inte bara ett utav Sveriges mest besökta naturreservat och flertalet omtalade vandringsleder utan även goda möjligheter för kajakpaddling, mountainbiking, klättring, snorkling, cykling och mycket mer. Guide Michelin har givit Kullaberg 3 stjärnor över svenska sevärdheter.

När det gäller kajakpaddling så kan man förvänta sig en helt oförglömlig upplevelse med fantastisk natur, kristallklart vatten och chansen att få se säl och även tumlare. Paddla in och gå på äventyr i grottor och tunnlar och ta en paus vid Lars Wilks konstverk Nimis och Arx (innan de hinner avvecklas år 2030 som Vilks själv tror).

Man kan antigen hyra kajaker och gå på egen tur eller boka in sig på en arrangerad aktivitet. För bokning och mer information om kajakpaddling i Kullaberg kontakta info@upplevkullaberg.se.