ICEHOTEL

Information

18 km från centrum
Hotell, Upplevelse
Gratis

ICEHOTEL

Hitta hit

ICEHOTEL

Ice hotel i Jukkasjärvi är känt för att vara världens största hotell byggt av is och snö som sträcker sig på ett område över ca 5500 kvm. Beläget intill den berömda Torne älven.

Väl i Kiruna är det ett måste att uppleva det världskända ishotellet i Jukkasjärvi, ca 17 km från Kiruna. Hit tar du dig enklast med bil men om du har bokat boende på hotellet så kan du även boka en transfer som sker med buss eller hundspann.

Tack vare Icehotel 365 kan du som besökare nu uppleva ishotelllet året om. I mer än 30 år har hotellet styrts och byggts till följd av naturens tillgång men nu kan de alltså genom solcellsenergi driva denna permanenta konstruktion året om.

Om du inte har möjlighet att övernatta på hotellet så kan man gå på en ca 30 minuters guidad tur där du får besöka rummen, konstgalleriet, isbaren och mycket mer. Ett häftigt besök som du sent kommer glömma.

ICEHOTEL restaurant

Ett måste när ni är här är att avnjuta Lapplands delikatesser på ICEHOTEL restaurant, en av Kirunas topp 3 restauranger flera år i rad (enligt White Guide). Välj bland en à la carte meny eller förboka någon av deras färdiga måltidsupplevelser: Chef’s Table, Ice Dining eller Vildmarkssupé.

Måltidsupplevelsen Chef’s Table är en 12-rätters meny som avnjuts på Verandan på Ice hotel. Menyn består av de allra bästa lokala råvarorna och här sitter man till bords runt ett stort träbord tillsammans med de andra gästerna.

Ice Dining konceptet är en 5-rätters meny där de flesta rätterna serveras på en isbädd. Här får man avnjuta Lapplands delikatesser i form av ren, älg, fjällröding, mm.

Vildmarkssupén är en måltidsupplevelse ni sent kommer glömma då man välkomnas ut i skogen för en 3-rätters middag med en meny som är komponerad av säsongsaktuella råvaror.

Aktiviteter

Ice Hotel har ett stort utbud av aktiviteter för årets alla säsonger. Med naturupplevelser i fokus kan du välja allt mellan fiske, vandring och forsränning till att testa en utmanade äventyrsbana eller åka på en älvbåtstur. Aktiviteter utgår och slutar på hotellet och det finns ytterkläder som man kan låna ifall man har missat ett plagg i packningen.