Hovs hallar Båstad

Information

12 km från centrum
Upplevelse
Gratis

Hitta hit

Vandra i Hovs Hallar

Hovs Hallar är ett kustområde med spektakulära klippformationer i nordvästra Skåne på Bjärehalvön. Klippformationerna ger ett dramatiskt intryck med de grova stupen som faller ner mot stenstranden. För att uppleva detta häftiga smultronställe på bästa sätt finns det flera vandringsspår man kan välja eller hitta en egen stig att gå. Stigarna är olika långa och inte fullt markerade och du kan välja att både vandra på höjden och längs stranden. Utsikten uppifrån klipporna är helt spektakulär och upplevelserna längs stranden bjuder på imponerande klippväggar, raukar och grottor. Start och mål av vandringen sker enklast från parkeringen vid Hovs Hallar och du kommer att bitvis gå på Skåneleden som är uppmärkt med orange markering.

Efter en härlig dag full av naturupplevelser kan det kännas skönt med en svalkande dryck, en avkopplande kopp te eller en trevlig middag på det natursköna Hotell Hovs Hallar. Här består menyn av rätter gjorda dels på råvaror från hotellets egna gård och råvaror från andra lokala producenter. Dessutom är hotellet ett ISO-certifierat miljöhotell.

Hovs Hallar är verkligen ett unikt naturreservat i Sverige som har en unik charm och mystik. Visste ni att de här även har spelat in scenen där riddaren spelar schack med Döden från Ingmar Bergmans berömda film Det sjunde inseglet.