Helsingborg

Utforska härliga Helsingborg!

Om Helsingborg

Helsingborg som även kallas för ”Sundets Pärla” är en vacker och livlig stad med ett brett utbud av mat, kultur och upplevelser. Denna hamnstad ligger bara ett stenkast ifrån Danska Helsingör och tack vare dess centrala läge i Öresundsområdet har Helsingborg nära till mycket.

Staden har ett stort utbud av härliga restauranger, trevliga kaféer, bra shopping, mysiga smågator och en lång och livfull strandpromenad och som en populär destination lockar Helsingborg många turister och semesterfirare varje år.

I Helsingborg finns något för alla och staden ger dig känslan av att allt är möjligt. Här finns restauranger för gourmanden eller för den nyfikne som vill äta mat från världens alla hörn. Här kan du ta del av varierad shopping och kulturutbud eller hemestra på något av alla hotellen.
Helsingborg bjuder på ett unikt och vackert läge med närhet till hav, cykelleder, golfbanor och upplevelser som gör staden till en attraktiv plats med spännande aktiviteter för hela familjen.

Aktiviteter i Helsingborg

Har du fått nog av stadens lockelser kan du välja mellan alla typer av friluftsaktiviteter. Sofiero slott och slottsträdgård och Fredriksdal Friluftsmuseum och botanisk trädgård, samt stadens många parker, bjuder på natur av det något mer tillrättalagda slaget. Här hittar du vackra blomsterodlingar, labyrintiska grusgångar och välklippta häckar jämte djupa raviner och vidsträckta ängar. Törstar du efter äventyr har du inte långt till Kullabergs naturreservat och Söderåsens naturpark som lockar djärva klättrare, dykare och kanotister – men som också gör sig utmärkt för stillsamma promenader i orörd natur.

Vad än livskvalitet betyder för dig är vi ganska säkra på att du hittar det du söker i Helsingborg med omnejd. På tjugo minuter promenerar du genom staden från norr till söder, badstränderna ligger ett stenkast från centrum, Danmark är tjugo minuters färjeresa bort och den vilda naturen når du lätt med cykel, bil eller lokaltrafik. Välkommen till Helsingborg. Vi vet att du kommer att trivas.

Barnvänliga aktiviteter

Hela Helsingborg
Barn & Familj
Gratis

Mitt i bostadsområdet Drottninghög har en ilsken drake belägrat ett slottstorn där en prinsessa sitter fången. Och på Konsul Olssons plats i centrum huserar en jättespindel Läs mer…

Dunkers Kulturhus

1 km från centrum
Sport
0-100 kr

I Helsingborg har konst- och scenkulturen ett eget hus. Ett stort, modernt hus med tillräckligt antal kvadratmeter för intressanta utställningar året om. Läs mer…

Kulturmagasinet

2,5 km från centrum
Kultur
0-100 kr

Här finns tidens skatter från alla möjliga olika tidsepoker. På plats arbetar konservatorer som tar hand om de gamla föremålen i museisamlingen Läs mer…

För Foodies

Hela Helsingborg
Mat, Gastronomi
10 kr och uppåt

För alla som älskar mat och det som har med mat att göra bör besöka Helsingborg för oförglömliga matupplevelser. Läs mer…

Restauranger i Helsingborg

Det är ingen överdrift att påstå att du i Helsingborg hittar några av Sveriges bästa matupplevelser. Staden ligger mitt i Sveriges skafferi med havet och slätterna fulla av goda råvaror. Hela tio av stadens många restauranger är White Guide-listade. Restaurangutbudet är varierat både när det gäller maten och atmosfären. Från mysiga krypin kring krogtorget vid Mariakyrkan, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. Och när mörkret sjunker lever staden upp.

Missa heller inte att utforska det breda öl utbudet på pubarna eller boka en rundtur i ett av Sveriges bästa mikrobryggerier. Njut av atmosfären, människorna och drinkarna på barerna eller hitta din favorit bland stadens nattklubbar. Utöver god mat från morgon till kväll har Helsingborg mängder av andra spännande smakupplevelser att bjuda på. Här har vi listat några av våra godbitar. Bon appetit!

Sillen & Makrillen

Sillen & Makrillen är en av Helsingborgs ultimata restauranger. Belägen precis intill havet med utsikt över Öresund och Danmark infinner man sig i en svårslagen miljö. Njut av härliga och generösa rätter med färsk fisk samt andra läckerheter tillsammans med ett gott glas vin och gotta dig i den härliga atmosfären.

Sillen & Makrillen    Gröningen Norra 1, 254 33 Helsingborg

KOL & Cocktails

Restaurang KOL & Cocktails blev utnämnd till Årets Restaurang 2019 i Helsingborg  och vi förstår varför. KOL & Cocktails är både en restaurang och bar med stort fokus på att leverera den bästa tänkbara upplevelsen för samtliga gäster. Allt från inredning till maten och drycken genomsyrar den härliga vibe som återfinns på KOL & Cocktails. Restaurangen fokuserar på kolgrillat där allt från kött, fisk och efterrätter gärna får hettas på grillen. I baren ligger det stora fokuset på deras handpressade juicer. Denna restaurang är klart värt ett besök!

KOL & Cocktails    Södra Storgatan 11-13, 252 23 Helsingborg

Sofiero Solttsrestaurang

Sofiero Slottsrestaurang är rankad som en av Sveriges bästa restauranger. Restauranger ligger strax utanför Helsingborg, ca 5km och är belägen i slottet. Här serveras välkomponerade rätter med lokala råvaror under ledning av kocken Marcus Nemrin. Kombinera ditt restaurangbesök med en tur i slottsparken och njut av den mysiga slottsmiljön.

Sofiero Solttsrestaurang    Sofierovägen 131, 251 89 Helsingborg

Zoégas Café och Butik

Ett absolut måste när man befinner sig i Helsingborg är att ta en fika på Zoégas Café och Butik på Drottninggatan. Zoéga grundades nämligen i Helsingborg och sedan 1901 har det sålts kaffe i Zoéga-butiken. Inredningen och dekoren för en tillbaka till 1930-talet och doften av de nymalda kaffebönorna förhöjer den härliga atmosfären. Helsingborg har varit en stolt kaffestad ända sedan Carlos Zoéga startade sin verksamhet här 1886. Ett besök i Zoégas café och butik är som en tidsresa till början av förra seklet.

Zoégas Café och Butik    Drottninggatan 30, 252 21 Helsingborg

Boende i Helsingborg

Clarion Grand Hotel Helsingborg

Clarion Grand Hotel är det vackra och centralt belägna hotell i Helsingborg. Hotellet huserar i en 1920-tals byggnad och ligger precis intill Helsingborg Centralstation. Detta 4-stjärniga hotell har Clarion hotellrestaurang Kitchen & Table samt Helsingborgs största ginbar.

The Vault Hotel

Hotell Radisson Blu Metropol är ett 3-stjärnigt hotell centralt beläget nära Helsingborgs Centralstation. Härifrån utgår man enkelt till diverse utflykter då hotellet ligger nära förbindelser till tåg, bussar och färjor. På hotellet finner ni restaurangen Nelly’s Food som serverar en mängd olika internationella och lokala rätter.

Radisson Blu Metropol

Detta coola och intrycksfulla hotell huserar i en byggnad från 1800-talet som tidigare användes som bank. Det 4-stjärniga hotellet har ett toppenläge och ligger knappt 300m från hamnen och ca 5 min från Centralstationen. Den inbjudande och livfulla lobbyn med baren The Atrium Bar välkomnar till en vibrerande atmosfär innan det är dags för middag i den hemtrevliga restaurangen och trattorian venti.

Örenäs Slott Hotell & Konferens

Örenäs Slott Hotell & Konferens är ett unikt hotell beläget i ett barockhotell från 1918 med havet som närmsta granne. Rummen är smakfullt inredda och utsikterna är fenomenala. Här finns även restaurang, två barer och trevliga salonger som för en tillbaka i tiden. Den härliga omgivningen intill slottet förhöjer upplevelsen och i närheten av hotellet finner man dels gym, pool, boulebana och minigolf.

Resa till Helsingborg

Här finns stadens moderna centralstation som utgör ett viktigt nav för alla 50 000 resenärer som passerar varje dag med färja, tåg eller buss. Man tar sig lätt från Stockholm eller hela världen till Helsingborg via någon av de fyra flygplatserna som ligger inom en timmes räckhåll. Danmark och staden Helsingör ligger endast 20 minuter med färja från Helsingborg. Som en del av Öresundsregionen är det naturligt att en av stadens primära branscher är turist- och besöksnäring tillsammans med handel och logistik.

Flyg till Helsingborg

För att ta dig till Helsingborg med flyg så kan du flyga antingen till Ängelholms Flygplats eller Köpenhamns Flygplats. För transport med buss från Ängelholms flygplats till Helsingborg Central går flygbussar som trafikeras av  Taxi Västra Skåne . Resan tar c:a 35 minuter. Från Köpenhamns flygplats åker du lättast med Skånetrafiken som tar c:a 1 timme och 30 minuter. En bussbiljett från Ängelholms flygplats kostar ca 165 kr för vuxen och 85 kr för barn under 10 år och från Köpenhamns flygplats kostar det c:a 200 kr för en vuxen. För taxi rekommenderas Taxi Ängelholm, 0431-17 170. Det tar ca 30 min till Helsingborg C.

Hyrbil Helsingborg

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Mabi, Sixt och Hertz återfinns i ankomsthallen. Vill du hyra bil i eller utanför stan finns det flertalet uthyrningsfirmor i närhet till kommunala medel.

Tåg till Helsingborg

Tåget från Stockholm Central till Helsingborg C tar mellan 5-8 timmar. Priser och biljetter hittar du lättast hos SJ.

Bil till Helsingborg

För att ta sig till Helsingborg med bil så går E4:an hela vägen till Helsingborg C, kommer man norrifrån så kan man även ta en avstickare via väg 26 som förgrenar sig vid Jönköping. Resan via E4:an tar, från Stockholm, c:a 6 timmar och väljer du den natursköna vägen via väg 26 så tar din resa 30 minuter extra.

Utforska fler destinationer