I BLICKFÅNGET

Några utvalda pärlor från Halmstad


Golf

Surfa i Halmstad

Halmstad Äventyrsland

Om Halmstad

Halmstad är en populär turiststad som samlar tusentals turister. Beläget på Västkusten är Halmstad bland annat känt för den populära stranden Tylösand, som på en härlig sommardag kan ha över 35 000 besökare.

Utöver milslånga och vackra stränder så bjuder Halmstad även på varierande natur. Här finner ni allt från vattenfall, berg, naturreservat och vandringsleder. För den golfsugne så erbjuder Halmstad 153 golfhål och är känd som Sveriges golfhuvudstad.

Aktiviteter i Halmstad

Surfa

60-70 km från centrum
Sport
Gratis

Visste du att man kan surfa i Sverige? Varje sig det gäller vindsurfing, kitesurfing, SUP eller den mer traditionella ”fånga vågen” surfingen så är Halland ett av Sveriges bästa Läs mer…

Tylösand Strand

10,5 km från centrum
Strand & Bad
Gratis

Den Svenska sommaren gör sig riktigt bra i Tylösand. Här välkomnas man av denna 4km långa strand som blivit utnämnd till Sveriges bästa strand. Den finkorniga Läs mer…

Golf

Flera banor runtom Halmstad
Sport
80-1 200 SEK

Golf i och kring Halmstad är ett måste för alla golfentusiaster. Här finns nämligen 13 st golfbanor som är väl värda att utforska för alla typer av spelare. Läs mer…

Halmstad Äventyrsland

3,5 km från centrum
Familjeaktivitet
0-290 kr

Halmstad Äventyrsland är en nöjespark för hela familjen. Efter att ha upplevt många härliga och svalkande dopp i den härliga badorten Tylösand kan det vara skönt med lite Läs mer…

Restauranger i Halmstad

Söderfamiljen 

Kärleken för mat och människor gjorde att Söderfamiljen tog steget, efter 4 säsonger, till att ha öppet året om. Med fokus på det som årstiderna och naturen har att erbjuda så samlas idéer och inspiration ihop från alla delar av världen. Söderfamiljen passar alla, oavsett om du vill prova några av deras egna bakverk, äta en god lunch eller kombinera mat och drinkar för en helkväll.

Söderfamiljen    Södra Vägen 35, 302 90 Halmstad

Pio Matsal & Bar

Efter en inte så rak väg framåt så slog nyrenoverade Pio Matsal & Bar upp dörrarna 2005. Sedan dess har de serverat traditionella måltider i hög klass med en nyskapande känsla. Du bemöts av en härlig atmosfär och trevlig personal som tar hand och guidar dig genom din matupplevelse. Självklart är maten närproducerad med fokus på hållbarhet.

Restaurang Pio Bar & Matsal    Storgatan 37, 302 43 Halmstad

Restaurang Salt

Restaurang Salt beläget vid vattnet på Tylösands strand är perfekt för dig som både vill avnjuta en lunch under din dag på stranden likväl dig som vill suga i dig den fantastiska solnedgången. Detta gör du i en härlig atmosfär i sällskap av god mat och goda drinkar. Väljer ni att komma hit på hösten/vintern/våren så kan ni avnjuta en härlig brunch på lördagar och söndagar.

Restaurang Salt    Trottaberg Peterslund 324, 305 91 Halmstad

Hummër Grill och Bar

Konceptet att ta in Hummern i vardagen har gett Hummër en plats på kartan i Halmstad. Med fokus på råvaror så som Hummer, de mest fantastiska köttbitarna samt de bästa tillbehören så får ni verkligen smaka på ett gediget hantverk. Med maten, serveringen och gästen i fokus så har man alla förutsättningar man kan önska av en restaurang.

Hummër Grill och Bar    Storgatan 23, 302 43 Halmstad

Boende i Halmstad

Hotell Tylösand

Är du ute efter en upplevelse så är Hotell Tylösand helt rätt för dig. Här finns allt från flertalet olika restauranger med olika smakinriktningar till ett välkänt SPA. Under sommaren så kan du även avnjuta en och annan konsert i sommarvärmen.

First Camp Tylösand

In vid den sju kilometer långa sandstranden finns massor av fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv. Hela familjen har en plats på campingområdet i moderna stugor och på campingtomter, i husbil, husvagn eller tält.

Best Western Grand Hotel

Med närhet till centrala Halmstad hittar du Grand Hotel. Hotellet erbjuder en mängd olika aktiviteter för hela familjen via deras samarbetspartners. Passa på att äta på Restaurang Stationsgatan 44 Mat & Bar som är beläget i hotellet.

Hotell Continental Relax & SPA

Med varje rum unikt inrett så bjuder denna sekelskiftsbyggnad på en upplevelse utöver det vanliga. Starta dagen med en härlig frukostbuffé och avsluta med en härlig kväll i hotellets SPA och Relax avdelning.

Resa till Halmstad

Till Halmstad reser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Flyg till Halmstad

Önskar man flyga till Halmstad så ankommer man till Halmstad City Airport (HAD) – Halmstads egna flygplats som belägen ca 10min med bil från centrum. Hit trafikerar bland annat flygbolaget BRA från Bromma Flygplats i Stockholm och sträckan Stockholm – Halmstad tar ca 1h10min. För transport med buss från flygplatsen till Halmstad Centrum kan man ta lokalbussarna som trafikeras av Hallandstrafiken. Busshållplatserna ligger precis utanför ingången till flygplatsen samt ca 300m från flygplatsen (Station: Tre Hjärtans väg Flygplatsen) och här passerar Linje 40 samt Linje 350.  Det tar ca 20min med buss till Halmstad Centrum och biljetterna kan köpas på bussen eller via appen Hallandstafiken.

För taxi från Halmstad City Airport och inom Halmstad rekommenderas Sverige Taxi, 035-21 80 00. Det tar ca 10min med taxi till Halmstad Centrum. Under sommarmånaderna maj till augusti kan man även resa med Tuk Tuk från Halmstad Flygplats.

Hyrbil Halmstad

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar och Hertz återfinns i ankomsthallarna. 

För biluthyrning i Halmstad Centrum finns flertalet hyrbilskontor som Hertz, Europcar, Sixt och Avis.  Intill tågstationen finns även flera biluthyrningsstationer där ni finner Hertz och Sixt precis utanför stationen.

Tåg till Halmstad

Ta tåget hela vägen till Halmstad C. Från Stockholm brukar man få byta i Göteborg C. Priser och biljetter köps via SJ. Sträckan Stockholm – Halmstad tar ca 5 timmar.

Bil till Halmstad

Att resa till Halmstad med bil är ett bekvämt transportsätt då man har möjlighet att stanna till på flertal sevärda platser längs rutten. Simlångsdalen är exempelvis en trevlig rastplats att stanna till på när du behöver sträcka lite på benen. Att köra på E6:an är den snabbaste och smidigaste vägen fram till Halmstad från Stockholm. Att köra från Stockholm till Halmstad tar ca 5 timmar och 30 minuter (500 km). 

Utforska fler destinationer