I BLICKFÅNGET

Några utvalda pärlor från Gotland


Lummelundagrottorna

Stora Karlsö

Golf

Om Gotland

Sveriges största och kanske mest kända ö Gotland är en riktigt populär sommardestination. Med en lång och rik historia finns det många ställen att utforska. Visste du att det finns 92 medeltida kyrkor, 42 000 kända fornlämningar och en historia som lämnat spår bortom stenåldern?

Förutom all historia har Gotland en natur som skiljer sig märkbart från övriga Sverige med dess häftiga raukar, flera kilometer långa stränder, mystiska grottor och mycket mer. 1995 erkändes även Visby som ett natur- och kulturarv av UNESCO. Bortsett från de kända evenemangen som Almedalsveckan, Medeltidsveckan och Gotland Runt så lockas många till ön för att uppleva dess unika gastronomi, bad och äventyr.

Aktiviteter på Gotland

Gårdsbutiker

Hela Gotland
Kultur
Gratis

Gotland har en mängd olika restauranger, kaféer, gårdsbutiker och andra butiker med lokalt producerade varor. Att spendera en hel dag med att cykla mellan dessa Läs mer…

Golf

från 2,4 km från Visby
Sport
75-1200 kr

Gotland har sedan lång tid tillbaka varit känd för dess fantastiska golf och erbjuder idag ca 8 golfbanor med olika karaktär och svårighetsgrad. Här finns något för alla Läs mer…

Lummelundagrottorna

14 km från Visby
Upplevelse
80-180 kr

Lummelundagrottorna är belägna i naturreservatet Lummelunda norr om Visby. Denna kalkstensgrotta är i dagsläget 4km lång men den utforskas och kartläggs Läs mer…

Stora Karlsö

30 min från Klintehamn
Dagstur
0-795 kr

Stora Karlsö är en ö belägen ca 30 min från Gotlands kust och erbjuder en helt oförglömlig naturupplevelse. Ta båten från Klintehamn och kliv av i en annan värld för en unik Läs mer…

Restauranger på Gotland

Lilla Bjers Gårdskrog

Lilla Bjers Gårdskrog är en ekologisk gård belägen i Västerhejde, ca 7km från Visby. Hela gården är KRAV-certifierad vilket innebär att allt från maten till vinet och de hemmagjorda dryckerna är ekologiska. Denna familjeägda restaurang har fått flertalet utmärkelser och är klart värda ett besök. Här serveras rätter med lokala och säsongsaktuella råvaror för att erbjuda kortast sträcka ”från jord till bord”.

Lilla Bjers Gårdskrog    Lilla Bjers 410, 621 99 Visby

Värdshuset Lindgården

Denna klassiska och traditionella restaurang belägen mitt i Visby välkomnar in till en riktig Gotländsk upplevelse. På Restaurang Lindgården får man smaka på den Gotländska gastronomin med rätter som tas fram efter säsong med de mest aktuella råvarorna. Njut av dessa traditionella rätter på restaurangens innergård med härlig atmosfär och som för tankarna till medelhavet.

Värdshuset Lindgården    Strandgatan 26, 621 56 Visby

Katthammarsvik Rökeri

Katthammarsvik Rökeri är en väldigt trevlig och genuin fiskekrog beläget i just Katthammarsvik. Här erbjuds nyrökt färsk fisk samt andra rökta och lokala läckerheter från bland annat Östersjön. Intill restaurangen finns även en liten butik där man kan handla hem dessa delikatesser.

Katthammarsviks Rökeri    Jacob Häggs väg 54, 623 69 Katthammarsvik

Crêperie & Logi

Vad passar bättre än en fabulöst god crêpe en dag i Visby? Detta mysiga crêperie (som även kallas för Strykjärnet) ligger i centrala Visby och serverar Gotlands godaste crêpes. Smaka på denna franska matlagningskonst och prova både deras salta och söta crêpes och ta in den härliga atmosfären.

Crêperie & Logi    Wallers Plats 3, 621 56 Visby

Boende på Gotland

Clarion Hotel Wisby

Ett av Visbys kanske mest kända och mysiga hotell är Clarion Hotel Wisby. Hotellet är beläget innanför ringmuren och erbjuder en härlig och speciell atmosfär där medeltida inredningsdetaljer möter nya och moderna inslag. Här finner ni även hotellrestaurangen Kitchen & Table och Selma City Spa Wisby.

First Hotel Kokoloko

Välkomna till Visbys nya hotelltillskott First Hotel Kokoloko som slog upp dörrarna sommaren 2019. Detta hotell erbjuder olika rumskategorier där de flesta har balkong samt utsikt över havet. Flera rum har även kök och runtom i hotellområdet finner ni pool, jacuzzi, bastu, minigolf, utegym och utomhusbarer.

NOVI Resort

NOVI Resort är en resort och hotell som ligger på ca 15 minuters promenadavstånd från centrala Visby och är belägen precis vid havet. Här får man verkligen uppleva känslan av att vara utomlands. Välj att bo i hotellrum, bungalows, lägenheter eller sviter där de flesta boendealternativen har havsutsikt. Här finns en uppvärmd pool, gym och två restauranger varav den ena är beach club NOVI Beach Club som drivs av den erkända Pontus Fritiof.

Breda Blick Hotel

Hotell Breda Blick är ett hotell som har bevarat en av Visbys arkitektoniska  gamla charm och som ligger innanför ringmuren i Visby i närheten av den botaniska trädgården. Här erbjuds både rum och lägenheter som boendealternativ där vissa har balkong eller uteplats. Hotellet har även en mysig trädgård med tillhörande café som har öppet på sommaren.

Resa till Gotland

Till Gotland reser du enkelt med flyg, bil och båt.  

Flyg till Gotland

Flyg till Visby från Stockholm är det klart snabbaste transportmedlet. Flyg från Stockholm till Visby Airport tar endast 30 minuter. Transport med buss från flygplatsen till Visby centrum tar 20 minuter och man skulle, om man vill, kunna gå de 4 km som det är till Visby. För taxi rekommenderas Taxi Gotland, 0498-20 02 00.

Hyrbil Gotland

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Hertz och Wisby Biluthyrning återfinns i ankomsthallen. Då Visbys flygplats är väldigt liten hittar man lätt till biluthyrningen. Det finns även flertalet biluthyrare i och kring Visby stad.

Båt till Gotland

Med Destination Gotland tar du dig till Gotland bekvämt och smidigt. Resan från Stockholm, Nynäshamn eller Oskarshamn tar bara 3 timmar och du har många bekvämligheter ombord så som restauranger, barer, butiker m.m. när du reser med Destination Gotland anländer du rakt i hjärtat av Visby bara ett stenkast från de härliga kullerstensgatorna.

Bil till Gotland

För dig som vill ta med bilen till Gotland går självklart detta jättebra med Destination Gotland färjorna från både Stockholm och Oskarshamn. Du parkerar på bildäck och tar dig lätt upp till restaurangerna och butikerna några plan ovanför.

Utforska fler destinationer