Spela Golf på Gotland

Gotland har sedan lång tid tillbaka varit känd för dess fantastiska golf och erbjuder idag ca 8 golfbanor med olika karaktär och svårighetsgrad. Här finns något för alla – allt från nybörjarna till proffsen.

Gotland är som sagt en riktig mecka för golfentusiaster och detta mycket på grund av den varierande upplevelsen samt det korta avståndet mellan banorna. Man hinner därför enkelt med två rundor på en dag på olika banor.

Visby GK

Information

26 km från Visby centrum
Sport
300 – 1200 kr

Visby Golfklubb

Hitta hit

Visby Golfklubb

Gotlands bästa och mest kända golfklubb är Visby GK med den mycket omtalade golfbanan Kronholmen som även är Sveriges 2:a bästa bana. Centralt och vackert belägen vid havet erbjuds en 18-håls bana och en 9-håls bana med seaside- och skogsbanekaraktär. Att spela en runda här är ett måste för alla golfentusiaster!

Slite GK

Information

4,6 km från Slite
Sport
370 – 540 kr

Slite Golfklubb

Hitta hit

Slite Golfklubb

Gotlands så kallade andrahandsbana är Slite GK. Här erbjuds en park- och skogsbana som passar såväl nybörjaren som den mer avancerade spelaren. Här återfinns även restaurangen Klints Krog som är en restaurang av toppklass med Gotländska råvaror på menyn som med fördel avnjuts efter en golfrunda.

Gotska GK

Information

4 km från Visby
Sport
50 – 450 kr

Gotska Golfklubben

Hitta hit

Gotska Golfklubben

För en något svårare och lite mer krävande bana men som även brukar ha en lång säsong rekommenderas Gotska GK. Banan är belägen i Visby och erbjuder en 18-håls bana. Då banan är väldigt vindutsatt ställer den lite hårdare krav på spelarna och är en hedbana av skotsk karaktär.

Gumbalde- och Ljugarns GK

Information

20 km mellan banorna
Sport
75 – 520kr

Gumbalde Golfklubb
Ljugarns Golfklubb

Hitta hit

Gumbalde- och Ljugarns Golfklubb

Önskar man hellre ge sig ut på landsbygden och komma iväg lite återfinns två charmiga golfbanor; Gumbalde GK och Ljugarns GK.

Gumbalde GK är en charmig park- och skogs- 18-hålsbana som passar alla och Ljugarns GK är en skogsbana som passar nybörjare och erbjuder en 9-håls bana.

När GK

Information

2,4 km från När
Sport
100 – 520kr

När Golfklubb

Hitta hit

När Golfklubb

För en bana med skiftande park- och skogskaraktär och en känsla av en skotsk hedbana finns När GK som erbjuder en 18-hålsbana belägen på sydöstra Gotland.