Gårdsbutiker

Gotland har en mängd olika restauranger, kaféer, gårdsbutiker och andra butiker med lokalt producerade varor. Att spendera en hel dag med att cykla mellan dessa smultronställen och gårdsbutiker är en väldigt mysig upplevelse. Nedan har vi listat några guldkorn som ni inte får missa.

Dubbelkolla alltid öppettiderna innan du ger dig ut för ett besök då tiderna kan variera.

Lilla Bjers Gårdskrog

Lilla Bjers Gårdskrog är en ekologisk gård belägen i Västerhejde, ca 7km från Visby. Hela gården är KRAV-certifierad vilket innebär att allt från maten till vinet och de hemmagjorda dryckerna som går att köpa i restaurangen är ekologiska. I gårdsbutiken återfinns färska grönsaker, kryddor, honung och mycket mer.

Lilla Bjers Gårdskrog    Lilla Bjers 410, 621 99 Visby

Leva Kungslador

Leva Kungslador är en mysig gård med restaurang, bageri, trädgård och gårdsbutik belägen ca 3km från Visby. Här kan man enkelt spendera några timmar. Börja med att avnjuta en härlig lunch i ladan för att sedan unna sig en nygräddad bulle innan du strosar runt på gården och kikar in i gårdsbutiken.

Leva Kungslador    Toftavägen 20, 622 59 Visby

Botvalde Gård

Botvalde Gård är en KRAV-märkt gård beläget i Slite i östra Gotland ca 35km från Visby. Här produceras ekologiskt kött och mjölk och i gårdsbutiken kan man handla nöt och kalvkött och härliga delikatesser som charkprodukter, korv och hamburgare. Gårdsbutiken har öppet året om men kolla gärna upp öppettiderna innan ditt besök. 

Botvalde Gård    Gothem Botvalde 734, 624 30 Slite

Kullshagebruk

Kullshagebruk är känt för att vara Gotlands mest otillgängliga gårdsbutik beläget i norra Gotland, ca 40km från Visby. Denna småskaliga och enkla gårdsbutik erbjuder grönsaker, kryddor och blommor allt utefter säsongens utbud.

Kullshagebruk    Hangvar Kullshage 817, 624 54 Lärbro