För Foodies

Foto: Måns Fornander

Sköna bönor och andra godsaker

Helsingborg har varit en stolt kaffestad ända sedan Carlos Zoéga startade sin verksamhet här 1886. Ett besök i Zoégas café och butik är som en tidsresa till början av förra seklet. Njut av en kopp i cafédelen eller köp hem en blandning som mals medan du väntar.

Choklad

Den lilla chokladbutiken Chocolatte har en fin cafédel där du kan avnjuta mångfaldigt prisbelönt choklad tillsammans med en god kopp kaffe. De spännande och fantasifulla godsakerna tillverkas i den minimala chokladfabriken bakom butiken.

Sveriges bästa kaffe?

På Koppi rostas och mals kaffebönorna för hand och tillreds till utsökta kaffedrinkar av prisbelönta baristor. För den hungrige finns underbara mackor och hembakade småkakor.

Lakrits

Älskar du lakrits så är ett besök i Lakritsfabriken ett måste. Gå loss bland premiumlakrits gjord på de allra bästa råvarorna. Boka en provning på hemsidan så får du en intressant lektion i lakritshistoria samt smakprover ur sortimentet.

För dig som älskar ost

Ostbutiken i Ålgränden är en riktig helsingborgsklassiker. Här hittar du såväl närproducerad ost från små lokala mejerier som utvalda sorter av de stora favoriterna. Med lite tur kan du pricka in en ost- och vinprovning, men boka i förväg på hemsidan, de är mycket populära.

För ölfantasten

Bryggeriet i Helsingborg  har anor från mitten av 1800-talet. Om du bokar en visning får du en spännande vandring genom skånsk bryggerihistoria. Rundan avslutas med ölprovning uppe på bryggeriets mysiga vind!

Andra smaker i Helsingborg

Besöker du Helsingborg på en lördag? Tur för dig, för då är det nämligen matmarknad i den vackra gamla industrilokalen Oxhallen i södra Helsingborg. Här finns massor av delikatesser från lokala producenter. Ät på plats eller köp hem! Det korta stråket av Bruksgatan mellan Möllegränden och Södra Kyrkogatan bjuder på flera läckra smakupplevelser. Här hittar du Lakritsboden, Bruksgatans ost och Pasticceria Cucco med sina fantastiska italienska bakverk.