Cykelturer i Ystad

Information

0 km från centrum
Sport
Gratis

Hitta hit

Cykelturer

Att cykla på Österlen är en riktigt härlig upplevelse. Den finns en mängd natursköna stigar och vägar som du kan röra dig fram på från Ystad. Cykla och upptäck Ystads och Österlens många olika sevärdheter, stanna till på mysiga kaféer, njut av havsutsikten och den fina naturen.

När du cyklar runt i Ystad och Österlen så bör man vara medveten om att det är dåligt med cykelvägar, fördelen med detta är att du lätt hamnar på mindre vägar och får utforska områden på vägen till din destination. Du kommer att få uppleva fantastiska vyer på din tur, oavsett om du tar någon av lederna eller bara nöjescyklar.

Leder till och från Ystad

Mellan Simrishamn och Växjö sträcker sig Sydostleden, en 27 mil lång led där du får uppleva omväxlande landskap genom Åhus, Kristianstad vidare till Mörrum och Tingsryd till dess att du når dom täta skogarna i Växjö.

Den nyligen invigda Sydkustleden binder nu samman Kattegattleden med Sydostleden. 6 etapper och totalt 260 km cykelled från Simrishamn till Helsingborg. Simrishamn-Ystad -Trelleborg-Skanör & Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg.

Säkerhet

Säkerheten går alltid först! Att ha rätt skyddsutrustning när du cyklar är ett måste. Speciellt i vissa områden där du cyklar på trafikerade vägar med alla olika typer av fordon som susar förbi. Se till att du och dina nära och kära kommer fram till er destination välbehållna.