I BLICKFÅNGET

Några utvalda pärlor från Båstad


Spela tennis

Spela Golf

Hovs Hallar

Om Båstad

Båstad, vars ursprungsnamn betyder båtplats var på 1400-talet en köpstad. Idag förknippas Båstad ofta som en stad som lockar en aktiv målgrupp där framförallt tennis men även golf har ett stort fokus. Men Båstad har givetvis enormt mycket mer att erbjuda.

Beläget precis utefter västkusten är Båstad en populär sommardestination i Sverige som lockar såväl barnfamiljer som kompisgäng.

Här finner ni underbar natur med flertalet vandringsleder, omtalat festliv på bland annat Peppes Bodega och trevliga restauranger med lokala råvaror.

Denna pärla på Bjärehalvön är absolut värt ett besök!

Aktiviteter i Båstad

Spela Tennis

0-8 km från centrum
Sport
100-500 kr

Att tennisen satte Båstad på kartan är nog få som har missat då Båstad länge varit värd för flertalet tennistävlingar såsom Swedish Open och Nordea Open. Läs mer…

Spela Golf

0-13,5 km från centrum
Sport
80 – 1 200 kr

Att spela golf på Bjärehalvön är en självklar destination för många och här har banorna öppet i stort sett året om. Banorna öppnar tidigt på våren om de ens har stängt överhuvudtaget. Läs mer…

Paddla Kajak

0-65 km från centrum
Sport
200 – 600 SEK

Att paddla kajak är nog en av de bästa naturnära aktiviteterna där man dels aktiverar sig och får möjlighet att uppleva naturen på ett härligt och annorlunda sätt. Och Båstad bjuder Läs mer…

Vandra i Hovs Hallar

14 km från centrum
Vandring
Gratis

Hovs Hallar är ett kustområde med spektakulära klippformationer i nordvästra Skåne på Bjärehalvön. Klippformationerna ger ett dramatiskt intryck Läs mer…

Restauranger i Båstad

Restaurang Sand

Restaurang Sand fokuserar på råvaror efter säsong och lokalproducerat med en härlig havsutsikt till det. Oavsett om det är vardag eller helg så är det alltid livfullt på Sand. Med en härlig stämning så är detta stället du borde besöka om du vill äta en härlig middag eller bara ta en drink i den perfekta atmosfären.

Restaurang Sand    Kyrkogatan 2, 269 33 Båstad

Papas

Med medelhavet som huvudsaklig inspiration tillsammans med de dom bästa lokala råvarorna man kan komma åt hittar du Papas. Centralt mellan center court, stranden och hamnen, med  härlig grönska och oändlig horisont i bakgrunden så bjuds du på mat i världsklass och i en fantastisk atmosfär.

Papas Restaurang    Hamngatan 6, 269 33 Båstad

Bistro Grodlår & Timjan

Med exceptionella råvaror från både närproducerade gårdar i och omkring Båstad såväl som andra delar av Sverige så komponerar Bistro Grodlår & Timjan härliga rätter från den franska bistron. Vinbar, Cocktailbar, brasseri, bistro och kvarterskrog i ett med en familjär känsla. Välkommen in.

Bistro Grodlår & Timjan    Köpmansgatan 4, 269 35 Båstad

Restaurang Riviera Strand

Exklusiva nordiska smaker står på menyn på Restaurang Riviera Strand. Denna restaurang, beläget i Hotell Riviera, passar hela familjen. Med À la carte för de vuxna och buffé för barnen eller varför inte passa på att ta dig hit på någon av Restaurang Riviera Strands temakvällar, du kommer inte bli besviken.

Restaurang Riviera Strand    Rivieravägen 33, 269 39 Båstad

Boende i Båstad

Hotel Skansen

Året runt kan du besöka Hotel Skansen där det mesta finns att tillgå. Hotellrum med panoramautsikt över havet åt ena hållet och centercourt åt det andra. Kom hit för återhämtning, ät en god måltid eller besök Spa avdelningen med en rooftop avdelning som öppnade i somras.

Hotell Riviera Strand

Det perfekta hotellet för personen som vill ha både aktivitet och avslappning i en lyxig miljö. Ett hotell som passar både familjen som paret. Modern inredning och härlig utsikt där stranden inte ligger många meter från hotellet.

First Camp Torekov/Båstad

In vid Kattegatt, i en av Sveriges populäraste sommarorter, där massor av fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv finns. Hela familjen har en plats på campingområdet i moderna stugor och på campingtomter, i husbil, husvagn eller tält.

Hotell Torekov

För dig som gillar god mat, härliga SPA upplevelser och hotell med personlighet så har du hittat rätt. Där naturen alltid är nära och där du kan kombinera aktiviteter så som yoga, golf eller tennis med avkoppling och goda middagar.

Resa till Båstad

Till Båstad reser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Flyg till Båstad

Önskar man flyga till Båstad så rekommenderas flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport (AGH) som ligger endast 30 minuter med bil från Bjärehalvön och är Båstads närmsta flygplats.

För taxi från flygplatsen och inom Båstad rekommenderas Taxi Ängelholm, 0431–17170. Taxi från Ängelholms flygplats till Båstad kostar ca 600kr.

Hyrbil Båstad

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Hertz och fler återfinns i ankomsthallarna. För biluthyrning i närheten av Båstad finns bland annat två hyrbilskontor Hertz och Europcar, båda belägna i närheten i Laholm, ca 20min från Båstad.

Tåg till Båstad

Ta tåget hela vägen till Båstad Station. Från Stockholm brukar man få byta tåg i Malmö. Priser och biljetter köps via SJ. Sträckan Stockholm – Båstad tar ca 6tim. Från Båstad Station till Båstad centrum (torget) tar det ca 13min med buss. Det går en anslutningsbuss (regionbuss 501) i samband med alla ankommande tåg mellan stationen och Båstad torget. Om du bokar din tågbiljett till Båstad Busstation så gäller även biljetten på anslutningsbussen till centrum.

Bil till Båstad

Att resa med bil till Båstad är ett bekvämt transportalternativ. Att köra från Stockholm till Båstad tar ca 6tim (545km). Europaväg 6 som går över Hallandsåsen leder till Bjärehalvön både från söder och norr. Under lågsäsong finns det gott om parkeringsplatser i centrala Båstad men under evenemangsperioder såsom Swedish Open kan det vara svårare att hitta närliggande parkering.

Utforska fler destinationer