Åre

Besök härliga Åre!

Om Åre

Åre är den moderna och välkända skidorten belägen i det Jämtländska fjället. Det är en trevlig ort som har mycket att erbjuda under hela året i form av aktiviteter, gastronomi, natur och givetvis fantastisk skidåkning under vinterhalvåret.

Här får man uppleva den friska fjälluften och jämtländska maträtter året om. Det breda aktivitetsutbudet lockar många besökare och turister med rofyllda aktiviteter som vandring, cykling, fiske och kajak till mer äventyrliga aktiviteter som mountainbike, zipline, klättring och skärmflygning.

Restauranger i Åre

Supper

Restaurang Supper är en sydamerikansk restaurang som är centralt belägen på Åre torg. Här uppmuntrar man till gemenskap och sharing style då man gärna delar på rätterna inom sällskapet. Med spännande smaker och härlig atmosfär är Supper ett måste under vistelsen i Åre.

Supper    Parkvägen 1, 830 13 Åre

Werséns

Werséns Brasserie är ett Jämtländskt brasserie med smaker från Frankrike och Sverige och ett brett pizzautbud. Här gäller enbart drop in och man kan inte boka bord. Brasseriet är centralt beläget på Åre Torg.

Werséns    Årevägen 95, 837 52 Åre

Crêperie & Logi Åre

Restaurang Crêperie & Logi tar med besökarna på en kort tur till Frankrike. Här serveras franska crêpes och galettes med Jämtländska råvaror i den gamla brandstationen på Årevägen.

Crêperie & Logi    Årevägen 70, 837 52 Åre

Buustamons Fjällgård

Buustamon Fjällgård är ett hotell med restaurang och bränneri och är Åreskutans högst belägna hotell. Restaurangen har flera gånger omnämnts till Åres bästa restaurang med rätter komponerade av Jämtländska råvaror.

Buustamons Fjällgård    BUUSTAMON 142, 837 52 Åre

Boende i Åre

Hotell Åregården

Hotell Åregården är byns äldsta hotell som byggdes i början av 1900-talet. Hotellet är beläget centralt i Åre och erbjuder fantastisk utsikt över berget. Detta traditionella alpina hotell erbjuder cocktailbar, bibliotek, spel och mycket mer.

Hotell Fjällgården

Hotell Fjällgården i Åre är under vintertid ett ski-in ski-out hotell och sommartid kan vandrare påbörja äventyret precis utanför entrén. Bergbanan till Åre torg ligger precis till hotellet och man befinner sig mitt i lift- och vandringssytemet. Förutom härliga vyer erbjuder hotellet även badtunnor, solterrass och restaurang.

Holiday Club Åre

Holiday Club Åre ligger centralt beläget mellan Åresjön och tågstationen. Detta miljövänliga hotell är perfekt för familjer och erbjuder bland annat ett stort poolområde, en bowlinghall och minigolf.

Copperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Lodge är ett 5-stjärnigt designhotell beläget på Förberget – 730 m.ö.h och har en härlig, varm och välkomnande atmosfär. Detta spektakulär alpina trähotell erbjuder fantastiska utsikter, kulinariska upplevelser, närhet till aktiviteter och ett SPA i toppklass.

Resa till Åre

Till Årereser du enkelt med flyg, tåg, bil eller buss.  

Vill man flyga till Åre så flyger man till Åre Östersunds Flygplats som ligger ca 1h10min med bil från Åre by. Från Stockholm tar resan ca 55 min och flyg avgår från både Bromma Flygplats och Arlanda. För transport med buss från flygplatsen till Åre avgår flygbussen tidigast 10 minuter efter flygets ankomst. För taxi från flygplatsen rekommenderas Taxi Åre, 0647-10022 och resan tar ca 1h.

Hyrbil Åre

Hyrbilar från de kända biluthyrningsfirmorna Avis, Europcar, Hertz och Sixt återfinns i ankomsthallen på flygplatsen. För biluthyrning i Åre by finner man dels Europcar och Hertz precis intill tågstationen.

Tåg till Åre

Att ta tåget till Åre är väldigt populärt då det är ett väldigt smidigt transportalternativ. Man anländer mitt i byn med närhet till både berg och hotell. Välj mellan nattåget som tar ca 9h eller dagtåget. Priser och biljetter hittar man på SJs hemsida.

Bil till Åre

Att resa med bil till Åre är ett bekvämt transportalternativ. Att köra från Stockholm till Åre tar ca 7h30min (610 km). Vägarna till Åre är bekväma och man följer E14 till stora delar. Det finns ett flertalet fina områden längs sträckan som man kan stanna till vid för extra sightseeing.  

Utforska fler destinationer