Upplev Midnattssolen

Information

0 km från centrum
Upplevelse
0 – 2 000 kr

Hitta hit

Midnattssolen

Från slutet av maj till mitten av juli lyser midnattssolen upp Kirunas himmel vilket innebär dagsljus dygnet runt. Definitionen av Midnattssol, eller Polardag, innebär att hela solen inte går ned vid horisonten under dygnets 24 timmar. Under denna tidsperiod är utomhusaktiviteter allra mest populära.

För att uppleva Midnattssolen på riktigt är vandring en given och populär aktivitet. Vad sägs om en kortare vandring på Midnattssolstigen i centrala Kiruna, som passar bra för allt från barnfamiljen till de äventyrlig, eller en 7-dagars vandring längs med Kungsleden med start från Abisko Nationalpark för dig med lite mer vandringsvana. Oavsett vilken vandringsform du väljer så kan vi garantera att upplevelsen blir ett minne för livet. Att få bli ett med naturen mitt i den rofyllda natten och låta tankarna sväva samtidigt som man tar del av denna magiska naturföreteelse är en svårslagen upplevelse. För er som vill förena er ”vandring” tillsammans med en aktivitet, så finns det gott om timmar på dygnet att ta med golfbagen ut på banan för att gå en runda.

Förutom att vandra finns det andra naturnära aktiviteter som kan förhöja din upplevelse av Midnattssolen. Följ med på en midnattssolstur på islandshäst med start från Camp Ripan där du får den fantastiska känslan av att rida ut nattetid och samtidigt uppleva de fantastiska vyer som Kiruna har att erbjuda. Passa på att fiska längs med älvens lugnande vattendrag eller ta en rofylld båttur längs Torneälv där man stannar till vid en lappkåta för kaffe och smörgås som intas vid den öppna elden. För den som vill kombinera Lapplands fantastiska gastronomi med polardagarna kan man bege sig ut i naturen för att avnjuta en 3-rätters middag i en vildmarksstuga i närheten av Torneälven.

Men det absolut bästa sättet att uppleva midnattssolen är ta en tur till Aurora Sky Station som ligger på toppen av Nuolja i Abisko för en oförglömlig utsikt över fjällen och detta magiska naturliga fenomen. Hit tar du dig enklast med bil eller buss, och för att komma upp till Aurora Sky Station transporteras man med en linbana som tar ca 20 min. Det går även att boka in sig på guidade Midnattssolsvandringar där man efter linbanan vandrar upp till Nuoljas topp som ligger på 1164 möh, en vandring på c:a 2 timmar och 30 minuter. Boka gör du enklast via Svenska Turistföreningen

Så packa ryggsäcken med en kaffetermos, mackor och värma kläder och njut av detta naturliga och oförglömliga element.