Vandra i Abisko Nationalpark

Information

95 km från centrum
Upplevelse
Gratis

Abisko Nationalpark

Hitta hit

Vandring Abisko Nationalpark

Abisko Nationalpark ligger ca 100km från Kiruna stad och hit tar man sig enkelt med tåg, buss och bil från både Kiruna och Narvik. Parken är 7700 hektar och erbjuder en mängd olika stigar och vandringsled där den mest kända vandringsleden är Kungsleden. En 435 km lång fjällvandringsled som går från Abisko till Hemavan och genom både Abiskos- och Sareks nationalpark.

En av Kungsledens mest populära delsträckor som passar bra för både nybörjare och erfarna är Abisko till Nikkaluokta, en sträcka på 120km. Denna vandring går även att kombinera med en topptur till Kebnekaise. Längs med leden finns ett flertal stugor från STF som även har tillhörande campingplatser. Om man stannar till vid de olika etapperna kan man räkna att denna tur tar 6-7 dagar.

Tänk på att noggrant planera din tur och packning innan du ger dig ut. Mobiläckningen är delvis eller helt borta under stora delar av turen och tillgången till el är också begränsad förutom i vissa stugor.

Önskar du hellre gå en kortare guidad vandring så har Lights Over Lappland professionella guider och skräddarsydda turer.

På Svenska Turistföreningen kan du få mer praktisk information, tips och guider gällande vandring i Sverige.